Bilanțul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 87 de decese înregistrate la nivel național, 15 dintre ele fiind confirmate în Prahova, în continuare cel mai afectat județ, din punct de vedere al ratei mortalității cauzată de această boală, în sezonul curent. Îngrijorător este și că una dintre noile victime, o prahoveancă de numai 4 de ani, a fost răpusă de virus deși nu avea alte afecțiuni.

Femeia a murit duminică, pe 3 februarie, a anunțat Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Autoritățile menționează că aceasta nu avea condiții medicale preexistente și că nu sunt cunoscute antecedentele sale vaccinale. Este foarte probabil ca aceasta să nu fi fost vaccinată antigripal.

Cel de-al doilea deces raportat marți este al unui bărbat de numai 45 de ani, de asemenea cu antecedente vaccinale necunoscute, dar care suferea și de alte afecțiuni.

În ambele cazuri, la pacienți a fost confirmată prezența virusului gripal tip A subtip (H1)pdm09.

Numărul deceselor cauzate de gripă, în județul Prahova, a urcat, astfel, la 15, dintr-un total de 87 raportat, marți seară, la nivel național.

Joomla SEF URLs by Artio