EVALUAREA NAŢIONALĂ 2015: MAI MULTĂ MATERIE PENTRU ELEVII DE CLASA A VIII-A

Category: Actual Created: Tuesday, 03 February 2015 13:52

evaluare-nationalaEvaluarea Naţională 2015 aduce mai multe noţiuni noi pentru elevii de clasa a VIII-a. Anul acesta, copiii vor avea de învățat mai multă materie la cele două probe de examen, Limba română și Matematică.

La limba română au fost introduse următoarele noţiuni:

- speciile literare romanul şi balada,
- genul dramatic,
- propoziţiile subordonate, circumstanţiale condiţionale, concesive şi consecutive.

La matematică au fost introduse următoarele noţiuni:

- ecuaţia de gradul al II-a la algebră
- corpurile rotunde şi trunchiul de piramidă la geometrie.

CALENDARUL EVALUĂRII NAȚIONALE 2015

13 iunie 2015 - Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
15-17 iunie 2015 - Înscrierea la Evaluarea Naţională
22 iunie 2015 - Limba şi literatura română - proba scrisă
23 iunie 2015 - Limba şi literatura maternă - proba scrisă
24 iunie 2015 - Matematica - proba scrisă
26 iunie 2015 - Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)
26 iunie 2015 - Depunerea contestaţiilor (între orele 16.00 - 20.00)
27 - 29 iunie 2015 - Rezolvarea contestaţiilor
30 iunie 2015 - Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

CONDIȚII OBLIGATORII LA EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015

1. Este interzis accesul elevilor în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, poşete şi alte obiecte asemănătoare. Candidaţii au obligaţia de lasa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ.

2. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate la punctul 1 în sala stabilită de comisie în acest scop, NU vor fi primiţi în examen.

3. Este interzis accesul elevilor în sala de examen dacă au asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte/încălţăminte, în penare sau în bănci, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi.

4. Nu vor fi primiţi în sala de examen candidaţii care au asupra lor telefoane mobile, căşti audio sau orice alte mijloace electronice de calcul sau de comunicare, care permit conectarea la internet sau care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, efectuarea calculelor, comunicarea între candidaţi ori cu exteriorul.

5. După ce începe examenul, candidaţii NU au voie să comunice între ei, ori cu exteriorul, prin niciun mod de comunicare, nici să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale.

6. Orice încălcare a regulilor menţionate anterior reprezintă fraudă/tentativa de fraudă, iar candidaţii aflaţi în această situaţie vor fi eliminaţi de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele folosite au fost utilizate sau nu.

7. Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor fi notaţi cu nota 1 (unu).

8. Înainte de începerea probelor, asistenţii vor prezenta candidaţilor prevederile metodologie legate de organizarea şi desfăşurarea corectă a Evaluării Naţionale.

9. Candidaţii vor semna un proces-verbal, în care menţionează că au luat la cunoştinţă de regulile menţionate şi că sunt conştienţi că abaterea de loa acestea reprezintă fraudă şi vor fi sancţionaţi corespunzător.

10. După afişarea rezultatelor finale, candidatul şi părinţii săi au dreptul de a solicita vizualizarea lucrării, însă acest drept nu poate conduce la reevaluarea/modificarea notelor acordate lucrării.

Sursa: portalinvatamant.ro

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.