O deţinută de la Penitenciarul Târgşor a fost adusă vineri la Unitatea de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean din Ploieşti, însă după mai multe ore petrecute aici, cu dureri insuportabile, a cerut să fie dusă înapoi. Femeia nimerise fix într-un moment în care în unitatea medicală se declanşa o criză de proporţii, după ce unei asistente de la Unitatea de Primiri Urgenţe i s-a făcut rău la muncă, aceasta fiind ulterior testată pozitiv cu COVID-19.

Deţinuta a ieşit din spital în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a stat câteva ore la Judeţean, însă conducerea penitenciarului a avut inspiraţia s-o izoleze de celelalte deţinute în momentul revenirii la Târgşor, pentru ca sâmbătă să se simtă din nou rău şi să fie solicitate încă o dată îngrijiri medicale de urgenţă.

UPDATE: Tot sâmbătă, femeia fost suspusă unui test pentru coronavirus, după ce s-a numărat printre pacienţii care intraseră în contact cu o asistentă medicală confirmată cu COVID-19 la un test rapid. În cele din urmă, rezultatul testului făcut în cazul deţinutei a ieşit negativ.

Potrivit unor surse, femeia în cauză este cea care în decembrie 2011 a pornit un incendiu în seiful sucursalei BCR Ploieşti, ca să ascundă furtul unei sume de peste 100.000 de euro. Ea a fost condamnată după un lung proces şi a ajuns la Penitenciarul Târgşor, unde ar mai avea de executat circa trei ani din pedeapsă. Vineri, ea s-a simţit rău, primele semne indicând ceea ce în termeni populari se numeşte apă la plămâni.Potrivit aceloraşi surse, ea a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti în jurul orei 14.00, însoţită, cum prevede procedura oficială în astfel de cazuri, de angajaţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

După mai multe ore la UPU, femeia a solicitat să fie lăsată să se întoarcă, undeva în jurul orei 3.00 în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu toate că în cazul său se impunea o intervenţie de urgenţă.

Pacienta a nimerit la Judeţean în acelaşi timp cu asistenta medicală în cazul căreia tocmai a fost confirmată infectarea cu COVID-19, după ce s-a simţit rău la muncă. DSP Prahova a demerat o anchetă epidemiologică, anunţând că până acum 45 de contacţi ai asistentei, de la cadre medicale la pacienţi, au fost izolaţi şi aşteaptă la rândul lor rezultatele testelor pentru coronavirus.

Joomla SEF URLs by Artio