Iulian Bădescu, fost primar al Ploieștiului, a fost audiat, la Pachetul General, în dosarul care-l vizează pe fostul procuror DNA Ploiești Mircea Negulescu.

La Parchetul General, Iulian Bădescu a declarat că a fost citat în calitate de martor. „Am fost citat ca martor în dosarul domnului Negulescu, Onea and company. (...) Să vă spun înainte. Domnul Negulescu e un om cinstit, despre Onea nu știu atât de mult. (...) Când unii politicieni erau arestați, inclusiv eu, se vorbea de faptul că Parlamentul, mediul politic pun piedici în înfăptuirea actului de justiție. Acum v-aș întreba dacă astăzi CSM a refuzat această arestare, reținere, nu cumva pune aceleași piedici?”, a declarat Bădescu, la sediul Parchetului General, scrie stiripesurse.ro.

Mircea Negulescu este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, complicitate la represiune nedreaptă, inducerea în eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor Justiţiei, trafic de influenţă, fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, potrivit unui comunicat transmis luni de PÎCCJ.

În același dosar, fostul procuror șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informațiilor secrete de stat, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Joomla SEF URLs by Artio