Judecătoria Câmpina s-a pronunțat pe fond, zilele trecute, în dosarul fostului primar al comunei Valea Doftanei, Ion manea, trimis în judecată în 2015 pentru instigare la fals intelectual și abuz în serviciu. În același dosar a mai fost găsit vinovat un fost angajat de la Cadastru.

 

Instanța l-a găsit pe Ion Manea vinovat pentru instigare la fals intelectual și abuz în serviciu și l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și efectuarea a 80 de zile de muncă în folosul comunității, la Liceul Tehnologic "Carol I", din localitate, sau în cadrul Primăriei pe care acesta a și condus-o vreme de câţiva ani, începând din 2012.

Cea de-a doua persoană condamnată în dosar, fost angajat la Cadastru, a primit o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare, tot cu suspendare, și de efectuat 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Primarul de la Valea Doftanei a fost acuzat de procurori de săvârşirea a două infracţiuni de instigare la fals intelectual şi a unei infracţiuni de abuz în serviciu în scopul obţinerii de foloase . Faptele ar fi fost comise între 2012 - 2014, când era primar al comunei. Dosarul s-a referit la trecerea, pe baza unor documente falsificate, a unei suprafețe de 3300 mp de teren în proprietatea primăriei în detrimentul unor persoane, pe suprafața respectivă fiind amenajat ulterior un drum forestier utilizat ca drum de acces către o societate comercială privată. Bugetul local ar fi fost prejudiciat cu 26.000 de lei, iar fondul forestier naţional cu 10.343 de lei.

Cei doi inculpați condamnați pe fond de Judecătoria Câmpina au formulat deja apel față de hotărârea pronunțată de magistrați, conform datelor publicate pe portalul instanțelor de judecată.

 

 

Foto: ph-online.ro

Joomla SEF URLs by Artio