Instalaţiile de iluminat festiv au fost aprinse în această seară în Ploieşti, marcând începerea sezonului de iarnă în municipiu, unul dintre cele mai triste din ultima vreme, pe fondul pandemiei. Tocmai în contextul crizei sanitare, autorităţile locale au decis, în semn de respect faţă de eforturile oamenilor care luptă zilnic cu virusul, ca un medic să fie cel care să facă onorurile, persoana aleasă fiind doctoriţa Steluţa Nacu, de la secţia ATI a Spitalului Judeţean.

De altfel, primarul Andrei Volosevici vorbise şi în discursul ţinut la prânz, în cadrul ceremoniei dedicate Zilei Naţionale, despre eforturile personalului din spitale, transmiţând un mesaj de mulţumire şi respect.

La aprinderea luminilor de sărbători au asistat câteva mii de ploieşteni, probabil peste 4.000 la o estimare rapidă, posibil chiar peste 5-6.000 potrivit altor estimări. Cert este că mulţi oameni au încercat să să distanţeze, răspândindu-se pe trotuarul din faţa Omnia şi Hotel Central, pe mai multe linii, ori în parcul din faţa Galeriilor Comerciale, în timp ce aglomeraţia cea mai mare a fost în faţa Palatului Administrativ.

Joomla SEF URLs by Artio