Cea mai nouă avertizare meteo amisă de ANM anunță un weekend veritabil de toamnă. Până luni seară, temperaturile în toată țara vor fi foarte scăute, iar pe alocuri vor fi semnalate lapoviță și chiar ninsori.

 

Potrivit ANM, din noaptea de vineri spre sâmbătă (27/28 octombrie) și până duminică dimineața (29 octombrie) vântul va avea intensificări temporare în special în sud-vestul și centrul țării, cu viteze cuprinse, în general, între 45 și 55 km/h. La munte, îndeosebi, la altitudini de peste 1600 m, rafalele vor depăși 65...70 km/h, iar pe creste 80...90 km/h. Trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
Duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie) intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, iar la munte va sufla tare. În zona montană va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă consistent.
Informarea meteo emisă de ANM este valabilă de vineri, ora 21.00, până luni, la ora 23.00. În acest interval, valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

Joomla SEF URLs by Artio