Gata cu prima porție de primăvară!  Urmează două zile de ploi și vijelii

Written by Ioana POPA Category: Actual Created: Monday, 12 March 2018 15:40

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o informare care anunță ploi abundente și chiar vijelii, până miercuri dimineață.

Fenomenele descrise în textul atenționări sunt mai degrabă unele specifice lunilor de vară. Meteorologii anunță furtuni, iar din prognoză nu lipsesc aversele, descărcările electrice și vijeliile.

"Temporar va ploua, la început în jumătatea de vest a țării, apoi mai ales în regiunile estice, sudice și centrale. Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în după-amiaza zilei de luni (12 martie) și în noaptea de luni spre marți (12/13 martie). La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat, mai ales în Oltenia, Banat, Transilvania și Moldova, precum și în zona montană, 30...35 l/mp" se arată în textul avertizării. Aceasta intră în vigoare luni, la ora 16.00, și este valabilă până miercuri, la ora 8.00.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.