Autobuzele electrice nu mai ajung la Ploiești, după ce documentația depusă la AFM a fost respinsă. Municipalitatea, prin vocea edilului Adrian Dobre, a anunțat vestea proastă marți, în cadrul unei întâlniri cu presa. Primarul nu a dat detalii legate de respingerea proiectului, specificând doar că reprezentanții Ministerului Mediului nu au acceptat dosarul depus de către municipalitatea ploieșteană care viza achiziționarea unui număr de 11 autobuze electrice în Ploiești.

 

Reacțiile nu au întârziat să apară în spațiul public, ambele tabere politice acuzându-se reciproc de sabotaj. Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a postat un mesaj extrem de dur la adresa primarului, prin intermediul căruia edilul este acuzat că minte ploieștenii, etichetându-l drept “plângăcios nefericit”.

Actualitatea Prahoveană a cerut un punct de vedere ministrului mediului, Grațiela Gavrilescu, care este deputat ales în circumscripția electorală Prahova.

„Primăria Ploiești nu a respectat condițiile stipulate în ghidul de finanțare pentru acest proiect. Mi se pare incredibilă nonșalanța cu care domnul primar Dobre minte ploieștenii.

Municipiul nostru nu are un plan de calitate a aerului, iar aceasta era una dintre condițiile obligatorii pentru fezabilitatea finanțării proiectului. Condițiile au fost cunoscute pentru toată lumea înainte de lansarea sesiunii de finanțare. Rezultatul evaluării a fost publicat pe site-ul AFM. De asemenea, se putea face contestație până la data specificată tot acolo. Dar primarul știe aceste lucruri, iar ceea ce face acum este doar să mintă prin omisiune.

Îi transmit domnului Dobre două lucruri: 1. Ministerul pe care îl conduc nu va încălca niciodată legea și 2: domnul Dobre să muncească în interesul ploieștenilor, că nu a fost ales pe principiul “timpul trece leafa de 200 de milioane merge”, ci pentru a le oferi condiții de trai mai bune. Un nivel ridicat de calitate a vieții nu se asigură prin dezinformări, ci prin muncă. Dar asta înseamnă să vrei să faci bine și, mai ales, să poți. Domnul Dobre este o calamitate. Asta este, mai avem un an și ploieștenii vor scăpa de acest accident politic”, a declarat Gavrilescu pentru Actualitatea Prahoveană.

Citiți AICI declarația făcută miercuri de Grațiela Gavrilescu, referitor la motivul pentru care municipiul Ploiești nu poate beneficia de fonduri AFM pentru achiziționarea autobuzelor electrice

Citiți AICI anunțul primarului Adrian Dobre, cu privire la autobuzele electrice așteptate de la Ministerul Mediului

Redactia@actualitateaprahoveana

Joomla SEF URLs by Artio