Gheorghe Iancu a fost eroul zilei la Ploiești. În doar câteva minute, jandarmul l-a prins pe tânărul de 22 de ani care, marți, a înjunghiat o profesoară de la Colegiul "Spiru Haret" chiar pe holul din fața cancelariei.

Mihai Alexandru Nițescu, un fost elev al liceului, acum în vârstă de 22 de ani, a intrat în incinta liceului în jurul orei 13.00, strecurându-se, se pare, pe lângă un grup mai mare de elevi și trecând astfel de poartă fără a fi observat de paznic. Ar fi ajuns în dreptul cancelariei unde a așteptat-o pe fosta sa profesoară, pe care ar fi înjunghiat-o. Tânărul, reținut de procurori, și-ar fi premeditat fapta și, după comiterea ei, ar fi încercat să fugă (VEZI DETALII).

A fost prins însă imediat de jandarmi.

"În data de 29.01.2019, în jurul orelor 12:54, prin SNAU 112, s-a primit un apel telefonic de la un cadru didactic de Colegiul Naţional «Spiru Haret» Ploieşti, care a sesizat fapul ca o colegă aflată în cancelarie este înjunghiată în abdomen de un elev, solicitând ambulanța. În urma sesizării, subofiţerul din dispeceratul IJJ Prahova, fiind în ascultare, a luat legătură în teren cu patrula aflată în serviciu, care se afla în misiunea de menţinere a ordinii publice în zona colegiului, care la rândul ei fusese sesizată de paznicul şcolii despre faptul că a văzut o persoană ieşind din curtea şcolii cu un cuţit în mână. Patrulă de jandarmi care se afla la legătură de vedere cu paznicul a trecut la urmărirea acestuia, imobilizandu l la aproximativ 25-30 metri de intrare în instituţie. Pe timpul urmăririi persoana în cauză a lovit cu pumnul parbrizul unui autoturism parcat în zonă", a anunțat IJJ Prahova, marți seară.

Gheorghe Iancu este jandarmul care a pus mâna pe individ. ”Am observat o persoană de aproximativ 20 de ani, avea un cuțit în mana, l-am somat sa se oprească, acesta a fugit. L-am prins, la aproximativ 20 de metri, l-am imobilizat, l-am încătușat. În afara cuțitului cu care a înjunghiat-o pe doamna profesoara a mai avut un cuțit pe care l-a aruncat când a fost somat, un topor, o foarfeca, un patent”, a povestit jandarmul, pentru observator.tv.

Tânărul a fost predat ulterior polițiștilor și, marți seră, prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, care a dispus reținerea acestuia. Individul mai fusese condamnat, în 2017, pe vremea când era elev al colegiului, pentru că amenințase, cu un cuțit, un coleg de clasă (VEZI DETALII).

Foto: observator.tv

Joomla SEF URLs by Artio