Granturi de până la 150.000 de euro, pentru patru licee din Prahova, ca să-și îmbunătățească rezultatele la Bac

Category: Actual Created: Tuesday, 08 August 2017 07:43

Patru licee din Prahova se numără printre cele 271 de unități de învățământ din România care au semnat acorduri de grant în cadrul primei runde a Schemei de Granturi pentru Licee finanțate prin Proiectul privind învăţământul secundar/ROSE. Beneficiarii vor primi finanțări care pot ajunge la peste 150.000 de euro, pentru proiecte derulate în vederea reducerea ratei de abandon școlar, creșterea ratei de absolvire și îmbunătățirea performanței la examenul de bacalaureat.

Cele patru unități de învățământ din Prahova sunt Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza ("Lealitate. Transdisciplinaritate. Artă. Voluntariat"), Liceul Tehnologic "Teodor Diamant" Boldeşti-Scăeni ("Şcoala - şansa mea!"), Liceul Tehnologic Agromontan "Romeo Constantinescu" Vălenii de Munte ("Proiect de ReOrientare spre Succes Pentru Elevii din «Romeo Constantinescu» - PROSPER) și Liceul Tehnologic Energetic Câmpina ("Competenţă, reuşită, educaţie, durabilitate - C.R.E.D"). În funcție de numărul de elevi înmatriculați la liceu și de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat, liceele primesc granturi a căror valoare este cuprinsă între 70.000 euro și 152.500 euro. Finanțarea totală pentru Runda 1 de granturi a Schemei de Granturi pentru Licee este de 18.350.303 euro, iar prima tranșă de bani a fost deja trimisă, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Educației. Din acest sume pot fi organizate activități pedagogice și de sprijin, activități extracurriculare și activități de renovare și dotare, cum ar fi mici lucrări de modernizare/reparare a spațiilor de școlarizare, respectiv achiziții de bunuri în scop educațional.
Proiectul privind Învățământul Secundar (Romania Secondary Education Project/ROSE), în valoare totală de 200 de milioane de euro, este finanțat integral de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în baza Legii nr. 234/2015 pentru ratificarea Acordului de Împrumut (Proiectul privind învățământul secundar) între România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington în 17 aprilie 2015, și se desfășoară în intervalul 2015 - 2022.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.