Trei prahoveni au murit, în ultime săptămână, din cauza gripei. Cel mai recent caz este al unui tânăr de numai 19 ani.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat, vineri, că decesul tânărului a survenit pe 14 ianuarie, pacientul fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3. Acesta avea condiții medicale preexistente și nu fusese vaccinat antigripal.

Primul deces cauzat de gripă, în acest sezon, în Prahova, s-a produs pe 13 ianuarie, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 69 de ani, iar al doilea caz confirmat de autorități, în județ, s-a înregistrat pe 16 ianuarie, de asemenea în cazul unui bărbat.

Toți cei trei pacienți care au murit aveau condiții medicale preexistente și nu erau vaccinate antigripal.

Alarmantă ete rata deceselor cauzate de boală, în județ. Deși numărul îmbolnăvirilor era relativ scăzut, iată că trei din cele 18 decese cauzate de gripă, înregistrate la nivel național, au fost în Prahova.

Autoritățile din Sănătate se pregătesc să declare epidemia de gripă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, subliniind că situația este gravă. Ministerul a transmis, zilele trecute, o informare prin care recomandă, deja, efectuarea triajului zilnic atât în colectivitățile de copii (școli, grădinițe și creșe), cât și în cele de adulți (VEZI DETALII).

De asemenea, rând pe rând, spitalele iau măsuri în sensul restricționării accesului vizitatorilor (VEZI DETALII).

Autoritățile  recomandă populației să se vaccineze împotriva gripei, dozele fiind asigurate gratuit pentru persoanele din grupele de risc (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio