Guvernul a stabilit cum va fi recuperat liberul acordat pe 2 iunie

Category: Actual Created: Friday, 19 May 2017 11:15

Minivacanța de la începutul lunie vine cu un preț pentru bugetari. Una din zile va trebui recuperată, o variantă fiind adoptarea unui program de lucru obișnuit în prima sâmbătă de după acest liber.


Vineri, 2 iunie 2017, a fost stabilită zi liberă pentru salariații din sectorul public, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de joi, care a creat astfel o punte între data de 1 iunie, declarată nelucrătoare, și zilele de sâmbătă, duminică și luni, a doua zi de Rusalii, de asemenea sărbătoare legală. Excepție fac persoanele încadrate în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității, magistrații și celelalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen vinerea viitoare.
Față de 1 și 5 iunie, însă, data de 2 iunie va trebui recuperată de către cei care profită de acest liber. Tot Guvernul a stabilit și cum se va face acest lucru. Salariații din sectorul bugetar care vor beneficia de această minivacanță trebuie fie să vină la serviciu sâmbătă, pe 10 iunie, fie prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 16 iunie 2017.
Reprezentanții Executivului nu au precizat dacă nu cumva salariații pot opta și pentru efectuarea unei zile de concediu, varianta preferată, de cele mai multe ori, în asemenea cazuri.
În ceea ce privește recuperarea cursurilor în învățământ, Ministerul Educației nu a oferit, deocamdată, lămuriri, dacă elevii vor veni la școală sâmbăta, vor sta mai mult la ore sau vor recupera materia treptat, până la finalul anului școlar.

 

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.