catuseAlexandru Tănase, nefericitul de 16 ani, care a furat un milion de euro fără să-şi dea seama măcar ce are în geamantan, rămâne în arest pentru încă trei săptămâni.
Ieri, Judecătoria Ploieşti a prelungit mandatul de arestare pe numele tânărului din Valea Călugărească, arestat în urmă cu 20 de zile sub acuzaţia de furt calificat. Avocatul său a făcut recurs, iar astăzi Tribunalul Prahova a decis că prelungirea mandatului de arestare e întemeiată. Prin urmare, băiatul rămâne în arest pentru încă 20 de zile.

Tot în arest rămân alţi doi băraţi, despre care poliţiştii spun că l-ar fi tâlhărit pe Alexandru Tănase şi i-ar fi luat 10 000 de euro.

Furtul, care a făcut vâlvă la nivel naţional, s-a produs  la jumătatea lunii trecute. În primă fază, poliţiştilor nu le-a venit să creadă povestea bătrânei care pe 16 ianuarie s-a prezentat la poliţie şi a reclamat în scris că dintr-o casă nelocuită i-au fost furaţi peste un milion de euro. Anchetatorii s-au convins că femeia nu minte atunci când o bancă a confirmat că a retras în urmă cu doi ani milionul de euro.
Ceea ce părea un caz complicat, s-a dovedit a fi floare la ureche. Nu pentru că poliţiştii prahoveni ar avea nişte calităţi extraordinare, ci pentru că hoţii au fost extrem de fraieri. Cei doi care au furat milionul sunt din Valea Călugărească şi, înainte de a da lovitura, erau săraci lipiţi. Când s-au văzut cu banii în buzunar, au început să arunce în stânga şi în dreapta.

Alexandru Tănase a atras atenţia atunci când a dat o petrecere şi a lipit pe frunţile lăutarilor sute de euro. Oamenii din Rachieri, unde locuia băiatul, au vorbit, poliţia s-a prins că e ceva suspect. De aici şi până la rezolvarea cazului nu a mai fost mult.
Rămâne ca poliţiştii să dea de urma celui de-al doilea suspect, care a fugit în Italia. Greu de crezut că păgubita îşi va mai vedea vreodată toţi banii înapoi. Până acum poliţiştii au recuperat aproape 200 000 de euro, o parte bani, o parte bunuri cumpărate de hoţi din banii furaţi.

Joomla SEF URLs by Artio