Două noi penitenciare, cu o capacitate de 1.900 de locuri, vor fi construite în România, cu fonduri dintr-un împrumut de 177 de milioane de euro solicitat de Guvernul României și aprobat, luni, de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB).

Proiectele vor fi derulate în localitatea Berceni, din județul Prahova, și în localitatea Unguriu, din judeţul Vrancea, unde vor fi construire cele două penitenciare, cu o capacitate de 1.000, respectiv 900 de locuri. Investițiile urmăresc consolidarea sistemului penitenciar şi îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

"Împrumutul furnizat de CEB reprezintă o contribuţie majoră la planurile guvernamentale de îmbunătăţire a calităţii şi capacităţii instituţiilor penitenciare, în conformitate cu calendarul de măsuri 2018 - 2024 pentru soluţionarea supraaglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie, adoptat prin Memorandum de către Guvernul României", precizează un comunicat al ANP.

CEB va sprijini construirea de facilităţi pentru personalul din sistemul administraţiei penitenciare, inclusiv pentru formare şi dezvoltare profesională, în oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, şi în localitatea Rodbav, judeţul Braşov,mai  precizează comunicatul ANP.

Joomla SEF URLs by Artio