Autorităţile prahovene anunţă că Poliţia şi Garda de Mediu monitorizează constant situaţia la depozitul de mase plastice din cartierul ploieştean Mimiu, cuprins duminică de flăcări. Incendiul a izbucnit în jurul orei 16.00, iar astăzi, la 24 de ore distanţă, încă nu a fost stins, manifestându-se pe aproape 8.000 de metri pătraţi. Autorităţile mai anunţă că s-au prelevat probe, însă informaţii sigure cu privire la cauzele incendiului şi substanţele care erau depozitate aici vor putea fi furnizate abia după stingerea flăcărilor.

Prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, a afirmat că Agenţia pentru Protecţia Mediului au început încă de duminică verificările, acestea fiind continuate acum şi de poliţişti şi comisarii Gărzii de Mediu, care vor să afle sursa, dar şi dacă s-a respectat regimul depozitării deşeurilor. "APM a început o monitorizare în patru puncte, încă de ieri, de undeva din jurul orei 17.00, la scurt timp după anunţarea incendiului. Conducerea Agenţiei a anunţat că nu au existat depăşiri îngrijorătoare ale indicatorilor monitorizaţi. Poliţia şi Garda de Mediu continuă cercetările, cu privire la cauze şi respectarea regimului de depozitare a deşeurilor", a declarat, luni, prefectul Mădălina Lupea.

PE ACEEAŞI TEMĂ: 

Tot luni, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova anunţa că incendiul a fost localizat, însă este extrem de greu de lichidat, având în vedere că vorbim despre substanţe extrem de uşor inflamabile, iar flăcările se manifestă pe o suprafaţă foarte mare, atât în hala industrială, cât şi în exteriorul ei.

PE ACEEAŞI TEMĂ: 

(Foto: ISU Prahova)

Joomla SEF URLs by Artio