tiseanuRedacţia APH a primit un e-mail din partea antrenorului câmpinean Mihai Pascu, în care atât conducerea primăriei, cât şi toate forurile decizionale din administraţia publică locală a municipiului sunt acuzate de indiferenţă faţă de problemele sportivilor câmpineni, a căror performanţă este apreciată la nivel naţional. Antrenorul câmpinean cheamă autorităţile locale la dialog, pentru a susţine activitatea sportivilor de performanţă de pe raza municipiului Câmpina. Iată mesajul antrenorului, pe care, pentru acurateţea informaţiei, îl reproducem integral.



"Finala Campionatului Naţional de Atletism pentru Copii ( 8 -13 ani )

Performanţă de excepţie: Oana Florentina Gheorghe a devenit Campioană a României la aruncarea discului.
Duminica si luni, 26-27.06.2011, la Bucuresti pe stadionul Iolanda Balas Soter, s-au desfasurat finalele campionatelor nationale rezervate tuturor categoriilor de copii: 1, 2 si 3.
Aceasta competitie, ce a reunit toate tinerele sperante ale atletismului romanesc, in numar de
peste 900 de participanti din toate judetele tarii, a prilejuit atletei, celui mai recent infiintat club sportiv- Petro energia Campina-,  Oana Florentina Gheorghe, sa obtina cea mai valoroasa performanta prahoveana la acest esalon de varsta Copii ; Oana reusind sa obtina titlul de campioana nationala la proba de aruncarea discului, cu performanta de 25,91 m.


Tot Oana Gheorghe a mai obtinut o medalie de bronz la aruncarea greutatii cu 11,40 m.iar
alti colegi de club ai acesteia,precum : Ungureanu Eduard,Mincu Daniel,Nedelcu Antonio,Alexandrescu Teodora,Nicolae Cristina,Teodorescu Sebastian,Bolos Ana-Maria
si Postolache Ana-Maria au avut evolutii onorante pentru Campina si judetul Prahova.


Performanta atletei, pregatita de antrenorul Mihai Pascu, este cu atat mai valoroasa
cu cat acestia continua sa fie obligati de primarul Horia Tiseanu si consilierii campineni sa
se antreneze pe maidanele din imprejurimile Campinei. Dealtfel abuzurile si  aceasta atitudine a autoritatilor publice din Campina, privind "grija parinteasca" fata de sportivii campineni
sunt cunoscute de ani de zile de catre populatia municipiului Campina.

Strandul si CasaTineretului numai ale tineretului campinean nu mai sunt...de ce oare ? Chiar aceasta
trebuie sa fie rasplata valorilor sportive ale municipiului  Campina ? In loc ca sportivii si
antrenorii acestora sa fie sustinuti financiar conform legilor, acestia trebuie sa astepte
alte promisiuni electorale pentru a spera sa aiba amenajat un stadion corespunzator,
o sala a sporturilor, parcuri de agrement, etc.

Sau trebuie sa asistam, in continuare, cum oamenii specializati in sport, cu performante deosebite, care trebuie sa decida repartizarea si gestionarea bugetului sportului, sunt marginalizati ilegal de catre politicieni care ignora in mod grotesc problemele tineretului, legate de sanatatea fizica si psihica a acestuia, de educatie, recreere, combaterea sedentarismului, a consumului de alcol, droguri, tutun...

Ce fel de legi permit politicienilor campineni sa gestioneze si sa distribuie, dupa bunul plac, fondurile publice(pentru deplasari in strainatate, actiuni de masa cu tenta electorala, etc), in timp ce interesul tineretului si al sportivilor de valoare este ignorat proape in totalitate.

Atat recenta campioana  Romaniei la aruncarea discului si medaliata cu bronz  la aruncarea greutatii, cat si ceilalti campioni ai Romaniei formati, la Campina, de catre antrenorul Mihai Pascu, solicita primarului municipiului si consilierilor aflati la putere explicatii publice, in legatura cu indepartarea brutala a sportivilor campineni de la modesta salita de la Casa Tineretului si de la micuta alee de la strandul tineretului,unde se mai antrenau acesti atleti. Asa cum isi exprima nedumerirea sustinerii pe functii de conducere a celor de la Casa Tineretulu (nici unul dintre cei trei, Buda,Budileanu,Popescu, neavand calificare pentru activitatile specifice tineretului). Pana cand acestia trebuie lasati sa comita abuzuri impotriva celor ce ii subventioneaza, respectiv parintii tinerilor alungati abuziv si ilegal din institutiile publice, care le apartin. Asa cum primaria si casa tineretului sunt institutii publice sustinute de contribuabili, asa se asteapta ca institutiile sus mentionate sa apere interesul copiilor si tineretului campinean,conform legilor si a recomandarilor uniunii europene.

De mentionat ca atat Doamna Iolanda Balas cat si D.na Gabriela Szabo ,cand au vizitat municipiul Campina,a sugerat direct primarului H.Tiseanu  sa se achite legal de obligatiile ce ii revin, implicandu-se alaturi de consilierii locali, pentru a asigura conditii de pregatire corespunzatoare atletilor de valoare din municipiul Campina. Din pacate acesta a ramas consecvent ideii sale, de a distruge ce altii au construit cu multe sacrificii, ca si cum acestia nu ar fi contribuit la formarea unei imagini favorabile municipiului Campina."

 

Nota redacţiei: E-mailul primit cuprinde numele antrenorului MIhai Pascu

Sursa foto: zvp.ro


Joomla SEF URLs by Artio