Informare meteo de furtuni și ploi abundente, valabilă tot weekend-ul

Category: Actual Created: Friday, 16 June 2017 13:16

Vremea strică și weekend-ul care urmează. Furtunile încep încă de vineri seară, iar până luni vor face ravagii în cam toată țara, anunță meteorologii.

 

Primul mesaj emis de ANM intră în vigoare vineri, la ora 18.00, și este valabil până luni, la ora 10.00. Este vorba despre o informare meteo potrivit căreia, "în cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile vestice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină". Prognoza indică faptul că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15...20 l/mp și izolat 40...50 l/mp.
De sâmbătă dimineață, însă, situația se înrăutățește, iar multe județe intră, complet sau parțial, sub cod galben de ploi abundente. Potrivit ANM, în toate zonele de deal și de munte, în centrul și sudul Moldovei, Dobrogea și nord-estul Munteniei, cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.