Infotrafic a emis o alertă, sâmbătă dimineață, anunțând circulație îngreunată pe drumuri din mai multe județe, din cauza ceții care reduce vizibilitatea sub 200 de metri.

 

Potrivit polițiștilor, se circulă în condiții de ceață la această oră pe mai multe artere rutiere din județele Argeș, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Teleorman, pe Autostrada A1 București – Pitești (km 10 – 64), pe Autostrada A2 București – Constanța (km 10 – 105 și 143 – 193), pe Autostrada A3 București – Ploiești și pe Autostrada A4 Ovidiu – Agigea.

"Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos și să folosească luminile de ceață dacă tranzitează zone unde este prezent acest fenomen. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă", au transmis polițiștii de la Infotrafic.

ANM a instituit, sâmbătă dimineață, cod galben de ceață pentru București, zonele joase din Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Ialomița și Teleorman, dar și pentru zeci de localități din Bacău, Botoșani, Suceava, Galați, Neamț, Vrancea, Iași și Vaslui.

Situația detaliată a alertelor o găsiți aici.

Joomla SEF URLs by Artio