Înscrierile la Evaluarea Națională se fac între 7 și 9 iunie

Category: Actual Created: Wednesday, 07 June 2017 13:45

Cei aproximativ 5.000 de absolvenți de gimnaziu din Prahova se pot înscrie, începând din 7 iunie și până cel târziu vineri, pe 9 iunie, pentru susținerea Evaluării Naționale, examen care va conta, din această vară, în proporție de 80% pentru admiterea la liceu.

 

Potrivit calendarului aprobat de ministrul Educației, aceasta este ultima săptămână de şcoală pentru elevii din clasele terminale de gimnaziu. Până vineri, inclusiv, absolvenții clasei a VIII-a trebuie să se înscrie și la Evaluarea Națională. Cei care nu au situația încheiată nu pot susține examenul și trebuie să aștepte să-și dea corigenţele înainte de a se gândi la admiterea la liceu.
Proba scrisă la limba și literatura română este programat pe 19 iunie, iar cea la matematică pe 21 iunie. Primele rezultate vor fi anunțate pe 26 iunie, iar notele finale vor fi publicate pe 30 iunie. Ele vor reprezenta 80% din media de admitere la liceu, iar media de absolvire a gimnaziului va fi restul de 20%.
În 2016, în Prahova, 4.455 de candidaţi, dintr-un total de 5.187 prezenţi la ambele probe, au luat medii peste 5 la EN, promovabilitatea fiind de peste 80%. Oricum, depășirea acestui prag nu este o condiție obligatorie pentru a participa la admitere, drept dovadă stând faptul că, an de an, au devenit liceeni inclusiv candidați care nu au primit, la examen, decât punctul din oficiu.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.