Aproape că nu este săptămână fără ca în intersecția de lângă Ploiești, dintre DN 1 și drumul spre localitatea Buda, să nu aibă loc un accident rutier. Miercuri dimineață, două autovehicule au intrat în coliziune, pe fondul neacordării de prioritate.

IJP Prahova a anunțat că un autoturism care venea dinspre Buda către Ploiești nu ar fi acordat prioritate unei autoutilitare cu șase persoane care circula pe DN 1. În urma impactului, o persoană din turism și alte două din autoutilitară au fost rănite.

La fața locului au fost trimise echipaje de ambulanță, pompieri și Smurd. ISU Prahova a anunțat că accidentul s-a soldat cu rănirea a trei bărbați, în vârstă de 50, 32 , respectiv 28 de ani. Aceștia din urmă au suferit traumatisme la picioare, în timp ce bărbatul de 50 de ani prezenta și traumatisme la un umăr și mâna dreaptă.

În urmă cu două săptămâni, Consiliul Județean Prahova a anunțat că a inițiat consultări cu reprezentanții CNAIR și ai Poliției Rutiere, pentru luarea unei măsuri de urgență în vederea reducerii riscului în trafic la intersecția dintre DN1 și DJ 101I – strada Buda (VEZI DETALII). Autoritățile intenționau să restricționeze accesul spre Buda, pentru prevenirea accidentelor rutiere grave produse în această zonă, până la construirea pasajului rutier denivelat peste DN 1 pe care îl au în proiect.

Decizia a fost anunțată după ce, pe 9 aprilie, cinci mașini au fost implicate într-un accident rutier în această intersecție considerată unul dintre punctele negre de pe DN 1 (VEZI DETALII).

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio