Inundații în opt localități prahovene, în noaptea de marți spre miercuri. Peste 30 de locuințe afectate, la Bărcănești (update)

Written by Ioana POPA Category: Actual Created: Wednesday, 11 July 2018 09:10

inundatii barcanesti 10 iulieLipăneşti, Ploiești, Strejnic, Zalhana, Băicoi, Plopeni, Bărcănești și Brazi sunt localitățile din Prahova unde echipajele ISU Prahova au intervenit, de marți seară, pentru evacuarea apei  din gospodării și imobile inundate. Cea mai gravă situația se înregistrează la Bărcănești.

 

Peste 30 de locuințe din Bărcănești au fost inundate, în ultimele 12 ore, se arată în bilanțul prezentat miercuri dimineață de ISU Prahova. "La locul evenimentului au fost mobilizate resurse suplimentare pentru asigurarea unei intervenții operative și eficiente, respectiv 5 autocamioane de intervenție, 5 autospeciale de stingere și 10 motopompe, cu 45 de pompieri militari care acționează pentru evacuarea apei și revenirea la starea de normalitate. Totodată, un microbuz a fost pus la dispoziția cetățenilor pentru a fi evacuați la liceul din localitate, însă refuză să-și părăsească locuințele", informează sursa citată.

Tot la Bărcănești, pe DN 1, în dreptul sensului giratoriu, carosabilul este inundat, pompierii acționează pentru evacuarea apa printr-un dispozitiv care va traversa DN1 și se va revărsa într-un canal de irigații (VEZI DETALII).

Marți seară, pompierii au au mai intervenit pentru evacuarea apei din 12 locuințe și 3 gospodării.

Trei locuințe, dar și două gospodării din localitatea Bărcănești au fost inundate din cauza precipitațiilor abundente. Totodată, pompierii au intervenit cu motopompe în comuna Lipănești, pentru evacuarea apei din două locuințe, în comuna Strejnic la o locuință particulară și o gospodărie, dar și în orașul Plopeni la trei locuințe inundate. De asemenea, în municipiul Ploiești, pompierii prahoveni au acționat pentru evacuarea apei dintr-o brutărie din cartierul Mitică Apostol, inundată pe o suprafață de aproximativ 200 mp.

Ploaia a cauzat probleme și în localitatea Brazi (strada Trandafirilor)unde echipajele au evacuat apa din două demisoluri iar în localitatea Zalhana la o gospodărie.

Din cauza unei conducte sparte, echipajele au acționat și pentru evacuarea apei de pe carosabil în localitatea Băicoi.

Echipajele ISU Prahova au fost chemate, în ultimele ore, și pentru a îndepărta arbori și stâlpi căzuți pe carosabil, în localitățile Plopeni, Gornet Cricov (sat Dobrota), Păulești și pe DN1, în dreptul localității Românești.

Peste 80 pompieri militari cu 14 autospecialele de lucru cu apă și spuma, 5 camioane de intervenție și 13 motopompe au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice de protecție a comunităților precum și pentru evacuarea apei din zonele inundate, iar intervențiile continuă și miercuri dimineață, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase, respectiv monitorizarea situației din zonele vizate precum și evoluția acesteia.

Update - Traficul pe DN 1, la Bărcănești, a fost oprit, miercuri dimineață, în zona sensului giratoriu (VEZI DETALII).

Update - Pompierii lucrează la construirea unui dig în dreptul blocurilor din sensul giratoriu de la Bărcănești, astfel încât apa evacuată de pe carosabil să nu pătrundă în imobile.

Foto: ISU Prahova

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.