ISJ Prahova a prezentat situația actualizată a unităților de învățământ din Prahova. La data de 17 septembrie, 16 școli și grădinițe se aflau în scenariul al treilea, copiii înscriși la acestea făcând cursuri exclusiv on-line.

 

"La 17 septembrie, în conformitate cu datele transmise de unitățile școlare, se înregistra următoarea situație:

-  411 unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

-  204 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

- 16 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții on-line", au informat reprezentanții ISJ.

Aceștia au explicat că, potrivit procedurilor valabile la acest moment, consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

"Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori", a mai comunicat ISJ Prahova.

În cursul zilei de ieri, de exemplu, un nou caz de coronavirus a apărut într-o școală din județ. Potrivit observatorulph.ro, un elev de la Școala "Sf. Vasile" Ploiești a fost confirmat cu Covid. Întreaga clasă face, acum, cursuri on-line, iar toate spețiile au fost dezinfectate.

O unitate de învățământ intră în scenariul roșu (al treilea, care presupune cursuri on-line pentru toți copiii) la trei cazuri de coronavirus confirmate.

Joomla SEF URLs by Artio