O veste cutremurătoare a venit vineri seară. Jenica Tabacu, cea care de 20 de ani conducea Muzeul Memorial "B. B. Hasdeu" din Câmpina, a fost găsită fără suflare.

 

Descoperirea macabră a fost făcută de o persoană din familie și, din primele informații, se pare că Jenica Tabacu ar fi fost găsită spânzurată. Avea doar 50 de ani și nu se știe dacă a lăsat freun bilet de adio sau ce ar fi îndemnat-o să recurgă la un asemenea gest. Sinuciderea este principala ipoteză pe care merg anchetatorii, dar împrejurările în care a survenit decesul umează să fie stabilitecu exactitate în urma cercetărilor.

Caeriera Jenicăi Tabacu a fost strâns legată de muzeul care reprezenta ceea ce unii numeau "primul templu spiritist din lume", acolo unde lucra din 1995. Aceasta s-a aflat la conducerea muzeului amenajat la Castelul "Julia Hasdeu" de 20 de ani și, de-a lungul vremii, și-a demonstrat în nenumărate rânduri pasiunea pentru opera savantului B. P. Hasdeu, dar mai ales pentru relația acestuia cu fiica lui, din timpul vieții și în special după moartea coplei căreia i-a și închinat edificiul construit, se spune, chiar după indicațiile date de Julia tatăului său, în timpul ședințelor de spiritism.

Pentru o vreme, Jenica Tabacu a cochetat și cu politica,fiind întâi consilier municipal la Câmpina, iar apoi consilier județean.

Dincolo de toate, a fost o doamnă a culturii prahovene, fiind cunoscută pentru implicarea pe care o avea în dezvoltarea muzeului pe care îl conducea și în a-i face cunoscută povestea. Aproape toată cariera, Jenica Tabacu s-a dedicat acestor lucruri, pe studiul operei şi al vieţii savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu, respectiv a fiicei acestuia, Iulia, iar în ultima vreme se axase pe traducerea corespondenței celor doi și a notițelor spiritiste ale savantului.

Joomla SEF URLs by Artio