Comisarii din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune de verificare în unitățile de cazare și alimentație de pe Valea Prahovei, dar și la vânzătorii de suveniruri de la tarabele aflate între stațiuni. În ciuda abaterilor constatate, inclusiv la agenți economici care mai fuseseră avertizați  anterior, echipele de control s-au limitat să-i obrăznicească pe cei care în continuare comercializează mărfuri neconforme.

 

ANPC a informat, într-un comunicat oficial, că, în timpul verificărilor, "au fost identificate la comercializare diverse jucării  care prezentau abateri privind inscripţionarea numelui, a denumirii comerciale înregistrate sau a mărcii înregistrate a producătorului şi/sau a importatorului, precum şi a adresei la care aceştia pot fi contactaţi, abateri privind marcajul de conformitate CE, abateri privind cerinţele generale de siguranţă şi abateri privind declaraţia de conformitate. De asemenea se aflau la comercializare o serie de jucării (pistoale cu bile, slime-uri etc.), produse notificate prin sistemul RAPEX". De asemenea, au fost găsite la comercializare produse textile şi articole de uz casnic inscripționate cu branduri de renume Audi, Mercedes-Benz, Volkswagen, Dacia Logan, Opel.

În ceea ce privește măsurile adoptate după constatarea acestor nereguli, chiar președintele ANPC recunoaște că membrii echipelor de control au fost indulgenți, dar spune că este ultima dată când adoptă o asemenea atitudine. „Acţiunile de verificare ale colegilor noştri privind activitatea desfăşurată de  operatorii economici au continuat cu zona Valea Prahovei. Parcurgând registrele unice de control am observat că unii operatori economici, cu toate că au mai fost consiliaţi în trecut, au ales să nu respecte cele semnalate de către această autoritate şi automat să nu respecte consumatorul. Această acţiune, aşa cum am promis, a avut un rol de ultim avertisment! Sezonul acesta va fi dedicat exclusiv consumatorilor! Iar cei care nu acceptă acest lucru ar trebui să se apuce de o altă activitate!” a declarat Horia-Miron Constantinescu, președintele ANPC.

Foto: ANPC

Joomla SEF URLs by Artio