Viitura produsă sâmbătă seară, pe râul Provița, în județul Prahova, a luat viața unui copil de numai doi ani și a fost aproape să-l înece și pe fratele lui mai mare. Norocul a făcut ca strigătele disperate ale mamei rămase pe mal să fie auzite de un pompier. Aflat în timpul liber, salvatorul nu a ezitat să înfrunte șuvoaiele și l-a recuperat pe micuț după aproape un kilometru, când copilul se lupta, cu ultimele puteri, pentru viața lui. Pentru curajul său, eroul a fost decorat, miercuri, de conducerea MAI.

 

Ceremonia a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența secretarului de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, și a inspectorului general al IGSU, general de brigadă Dan Paul Iamandi. Însuși vicepremierul Mihai Fifor, ministru interimar al Internelor, i-a înmânat plt. adj. Daniel Crîșmaru, din cadrul ISU Prahova, placheta de onoarea și i-a pus pe umeri noile grade, ca recunoaștere a "profesionalismului și modului exemplar în care a acționat, a curajului și spiritului civic de necontestat".

"În cadrul unui ceremonial organizat la sediul Ministerului Afacerilor Interne, salvatorul nostru Crîșmaru Daniel a fost decorat cu cele mai importante distincții ale ministerului, respectiv placheta si emblema de onoare", au transmis reprezentanții ISU Prahova.

Ar fi trebuit să fie un moment fericit pentru eroul din Prahova, numai că acesta nu se poate gândi că un al doilea băiețel a pierit, în aceeași seară, în apele Proviței. „Cel mai mare regret este că nu am reușit să-l salvez și pe fratele lui. Aceasta povara mă va urmări toată viața. Sunt și eu părinte”, a mărturisit Daniel Crîșmaru.

O familie cu trei copii a fost luată de viitura formată pe râul Provița, la FIlipeștii de Pădure. Unul dintre băieți a reușit să se agațe de mama lui, iar al doilea a fost salvat de pompierul din cadrul ISU Prahova, care era în timpul liber și a auzit strigătele disperate ale femeii. "A cerut imediat întăriri la 112. Nu era timp de pierdut. Fără să stea pe gânduri, s-a aruncat în apele învolburate ale râului Provița. A înotat pe o distanță de aproximativ 1 km, în aval de locul în care au căzut cei doi copilași, și-a înfruntat curenții puternici care învârteau nămolul, aluviunile și stufărișul. L-a zărit! Stătea cu capul deasupra apei, sprijinit de un lemn. Striga după ajutor! A reușit să-l recupereze pe băiețelul de numai 5 ani, aflat pe o insuliță în mijlocul apei, și l-a adus la mal", relatează reprezentanții IGSU.

Din nefericire, cel de-al treilea copil, de numai 2 ani, nu a mai putut fi salvat. El a fost găsit după aproape două ore, fără suflare, în cadrul unei operațiuni care a mobilizat, la Filipeștii de Pădure, într-un timp record, peste 300 de pompieri.

Foto: ISU Prahova

Joomla SEF URLs by Artio