Duminică, 17 Decembrie 2017
 

Societatea care execută lucrări de reasfaltare pe DN 1 București - Braşov, în zona localități Comarnic, a fost amendată de Poliție, zilele trecute, din cauza modului de semnalizare a zone cu restricții.

 

Poliția Prahova a anunțat că agenții din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene care au efectuat verificări, în orașul Comarnic, privind modul de semnalizare rutieră a zonelor cu lucrări de reparații a păturii asfaltice de pe D.N.1, pe sensul de mers Brașov-București, au constatat că societatea comercială care execută lucrările nu a semnalizat corespunzător lucrările de reasfaltare. AVizul emis de Serviciul Rutier obliga muncitorii să monteze panouri succesive de semnalizare pe ambele sensuri și balize reflectorizante.
De apreciat intervenția oamenilor legii, într-o situație care punea în pericol, până la urmă, siguranța în trafic. Pe de altă parte, este de remarcat și valoarea amenzii. "În baza celor constatate, s-a luat măsura sancționării contravenționale conform art. 105 pct.3 din OUG nr. 195/2002 rep., cu o amendă în valoare de 3.045 lei", anunță IJP Prahova. Acum, dacă ne gândim că, în astfel de situații, vorbim despre prevenirea unor accidente care s-ar putea solda chiar cu pierderi de vieți, am spune că sancțiunea este de toată jena, iar la valoarea unui contract de asfaltare nici nu are cum să-l învețe minte pe cel răspunzător, astfel încât data viitoare să respecte regulile.

Foto arhivă