Poliţia Rutieră derulează, la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, o amplă campanie de verificare a transportatorilor de persoane, pentru depistarea şi sancţionarea aşa-zişilor piraţi, care desfăşoară curse de călători fără autorizaţie. De la începutul acestei luni, poliţiştii au oprit în trafic aproape 4.500 de maşini. Numărul sancţiunilor este incomparabil mai mic, de 25, însă acestea au fost aspre, ajungând până la reţinerea taloanelor auto.

 

Ministrul Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a solicitat aceste controale aczum câteva săptămâni, iar astăzi a reluat subiectul, într-o videoconferinţă cu toate autorităţile judeţene din ţară, insistând ca şefii inspectoratelor de Poliţie să nu aibă "niciun fel de toleranţă" faţă de cei care fac piraterie în domeniul transportului de călători.

Ca răspuns la mesajul ministrului, prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, a anunţat că în judeţ au fost oprite în trafic, de la începutul lunii, aproape 4.500 de vehicule, în cadrul acestei campanii. "De la 1 august noi desfăşurăm activităţi susţinute. Au fost oprite în trafic 4.461 de autovehicule şi au fost aplicate 25 de sancţiuni, însemnând şi imobilizarea autovehiculelor şi retragerea certificatelor de înmatriculare", a declarat prefectul Mădălina Lupea.

Joomla SEF URLs by Artio