Reunit, vineri, în ședință extrardinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis modificarea scenariilor după care vor funcționa, de luni, mai multe școli și grădinițe din Prahova.

 

Măsuri suplimentare au fost luate la Școala "Sf. Vineri" din Ploiești, după recenta confirmare cu coronavirus a unui elev de clasa a IV-a (VEZI DETALII).

"Pentru clasa a IV-a C din cadrul Școlii Gimnaziale „Sfântul Vasile” Ploiești s-a dispus suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” și trecerea la Scenariul 3 (participarea tuturor elevilor la activităţi/lecţii online), la propunerea consiliului de administrație al respectivei unități de învățământ, avizată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile, începând din data de 21.09.2020 . Înperioada de suspendare a cursurilor, conducerea instituţiei de învăţământ va dispune: 

a) curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor; 

b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor instituţiei de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; 

c) pe perioada celor 14 zile de suspendare , toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/carantinaţi la domiciliu", a anunțat Prefectura, vineri după-amiază.

În alte școli și grădinițe, însă, măsurile vor fi relaxate la începutul săptămânii viitoare.

Astfel, prin Hotărârea nr.48/18.09.2020, CJSU a dispus ca, "începând din 21.09.2020, activitățile didactice să se desfășoare prin participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 1), la următoarele unități de învățământ din județul Prahova: Școala Gimnazială Internațională „Spectrum” Ploiești, Liceul „Simion Stolnicu” Comarnic (plus structura), Școala Gimnazială „Florin Comișel” Ploiești, Grădinița cu program normal nr. 51 Ploiești, Școala Gimnazială „Erou Sergent Grigore Ioan” Dumbrăvești (plus structura), Școala Gimnazială „Ioan Moga” Ditești, Școala Gimnazială Măgureni (plus structuri), Școala Gimnazială „Candiano Popescu” Ploiești plus Școala Gimnazială nr. 13 Ploiești (structură)", după ce, în prima săptămână de cursuri, aceste unități au funcționat în Scenariul 2.

De asemenea, "ca urmare a avizului favorabil al Direcției de Sănătate Publică Prahova, la Școala Profesională Starchiojd (plus structuri) s-a dispus desfășurarea, începând din 21.09.2020, a activităților didactice prin participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 2). În prima săptămână de școală, procesul educațional s-a desfășurat aici conform Scenariului 3".

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio