Consiliul Local Ploieşti a aprobat majorarea tarifelor practicate de operatorul Apa Nova pentru apă potabilă şi canalizare. În urma acestei decizii, preţul final pentru un metru cub de apă consumat va fi, cu tot cu TVA, cu aproximativ 30 de bani mai mare. Autorităţile au explicat că, deşi majorarea nu este una consistentă, ea era necesară în contextul în care tarifele nu mai fuseseră modificate de aproape cinci ani.

 

Conform deciziei forului legislativ ploieştean, noul tarif pe metru cub pentru apa potabilă furnizată de Apa Nova a ajuns la 2,91 lei, fără TVA. Până acum, valoarea fusese de 2,76 lei, iar solicitarea iniţială transmisă de Apa Nova era pentru 2,84 lei pe metru cub fără TVA. Consilierii au aprobat o valoare mai mare decât cea solicitată iniţial, explicând că această cerere fusese transmisă acum câteva luni şi, între timp, până când proiectul de hotărâre a intrat la vot, au mai crescut cheltuielile pentru operator. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul tarifului la canalizare. Astfel, acesta a avut în ultimii ani valoarea de 1,18 lei pe metru cub, Apa Nova ceruse să ajungă la 1,23, iar noul tarif aprobat joi este de 1,26. Însumând cele două tarife, un metru cub de apă consumat de ploieşteni va ajunge, cu tot cu TVA, să coste aproape 5 lei.

Consilierul PNL Gheorghe Sârbu, membru din partea administraţiei ploieştene în comitetul de coordonare al Apa Nova, a explicat că tarifele nu mai fuseseră modificate din 2014, deşi operatorul avea posibilitatea, conform contractului, să solicite semestrial ajustarea.

Joomla SEF URLs by Artio