Consiliul Local Ploieşti a decis majorarea tarifelor practicate de Clubul Sportiv Municipal pentru folosirea bazelor sportive, respectiv pentru închirierea de spaţii comerciale de aici sau de spaţii publicitare.

Principalele modificări vizează tarifele de la Sala Sporturilor „Olimpia”, reprezentanţii CSM Ploieşti, cei care au în administrare baza sportivă, invocând că multe dintre acestea nu mai fuseseră modificate de la preluarea imobilului de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Cristi Nica, directorul CSM, a dat exemplul preţului de închiriere pentru competiţii organizate de federaţiile sportive, explicând că acestea rămăseseră de ani buni cu un tarif preferenţial, de 68 de lei pe oră, care nu mai acoperea nici măcar cheltuielile pentru energia electrică. Astfel, tariful pe oră pentru folosirea sălii de antrenamente de către federaţiile naţionale, structurile din subordinea Ministerului Educaţiei, Comitetul Olimpic sau Agenţia Naţională pentru Sport a fost stabilit la valoarea de 140 de lei. Pentru folosirea sălii oficiale de competiţii, noile tarife ajung la 280 de lei pe oră pentru seniori, respectiv 165 de lei pentru juniori. Mai există tarife pentru alte competiţii, de 320 de lei pe oră, sau pregătirea sălii înainte de competiţii, 110 lei pe oră.

Noua listă aprobată de forul legislativ ploieştean introduce şi tarife diferenţiate pentru vară şi iarnă, dar şi pe timp de zi şi în nocturnă. Astfel, închirierea terenului de fotbal va costa 60 de lei ziua şi 70 în nocturnă, tariful pentru folosirea lui de către structurile sportive va fi de 40, respectiv 50 de lei, închirierea terenului de tenis costă 30 de lei pe oră ziua şi 35 în nocturnă, respectiv 25 şi 30 pentru structurile sportive, iar în cazul terenului de baschet tarifele variază între 15 şi 40 de lei. Pentru tenisul de masă, tariful va fi de 15 lei pe oră de masă.

Tot la Sala „Olimpia”, autorităţile au stabilit tarife şi pentru activităţi nesportive. Pentru alimentaţie publică, tariful e de 16 lei pe metru pătrat pe zi, respectiv 11 lei pentru alte activităţi, realizarea de expoziţii în holul de la intrare costă 2.000 de lei pe zi sau 250 de lei pe oră, iar activităţile socio-culturale se tarifează cu 4.500 de lei pe zi sau 500 de lei pe oră. Închirierea de spaţiu publicitar va costa 140 de lei pe metru pătrat pe zi în cazul unor acţiuni ocazionale, 35 de lei pe metru pătrat pe zi în cazul unor contracte pe o lună, 25 de lei pe zi la contracte pe trei luni şi 20 de lei pe zi în cazul unor contracte pe un an.

La Bazinul Vega, accesul publicului costă 10 lei pe oră, la fel şi lecţiile de iniţiere, iar închirierea bazinului pentru unităţi de învăţământ va costa 26 de lei pe oră.

La Sala „Leonard Doroftei”, competiţiile oficiale se tarifează cu 250 de lei pe oră, închirierea terenului va fi 100 de lei vara şi 120 iarna, închirierea de spaţii opentru târguri se tarifează cu 3 lei pe metru pătrat, la care se adaugă contravaloarea energiei electrice folosite, iar închirierea sălii de aerobic va fi 30 de lei pe oră.

Joomla SEF URLs by Artio