Purtarea măştilor de protecţie e obligatorie în spaţiile deschise în mai multe judeţe unde rata de infectare cu COVID-19 e în creştere, însă există şi excepţii. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat luni o hotărâre care stabileşte condiţiile în care avem voie să le îndepărtăm.

 

În linii mari, hotărârea resprezintă o reglementare a normalului. E evident că e foarte dificil să mănânci, să bei apă sau să fumezi cu masca la gură, aşa că a apărut această hotărâre, care practic îi scapă pe oameni de teama unor potenţiale amenzi absurde. Excepţiile se aplică şi în cazul activităţilor sportive. Principala condiţie menţionată de CNSU rămâne, totuşi, păstrarea unei distanţe considerabilă faţă de alte persoane.

Iată cum arată textul: "În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane".

(Sursa foto: signalhfx.ca)

Joomla SEF URLs by Artio