Polițiști din județ, sprijiniți de luptători de acțiuni speciale din cadrul I.J.P. Prahova, fac, miercuri dimineață, 10 percheziții în localități din Ialomița, la membri unei grupări de hoți din autoturisme, care acționau în special în zona Valea Călugărească.

 

Ținta preferată a hoților, specializați în furturi din autoturisme, erau mașinile aparținând unor societăți comerciale. Gruparea acționa în momentul în care conducătorii auto opreau la sediile a diferiți parteneri, pentru a efectua operațiuni comerciale (livrări de produse, plăți etc). În acel moment, infractorii dădeau lovitura, sustrăgând din vehicule ce găseau prin habitaclu.

Gruparea ar fi făcut zece victime, din aprilie și până de curând. Ultima lovitură ar fi fost dată la finalul lui octombrie. În intervalul menționat, hoții au reușit, prin metoda descrisă mai sus, să sustragă bani sau bunuri (telefoane mobile, laptopuri, portofele, genți etc.), producând un prejudiciu estimat la 56.000 de lei.

Perchezițiile de miercuri sunt efectuate de polițiștii Secției Rurale nr. 10 Valea Călugărească și cei ai Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române, sprijiniți de luptători de acțiuni speciale din cadrul I.J.P. Prahova, în municipiul Urziceni și în comuna Alexeni, din județul Ialomița.

Zece persoane urmează să fie conduse la audieri.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio