Conducerea Maternităţii Ploieşti a reacţionat public, după mediatizarea cazului unei gravide în nouă luni, în vârstă de 28 de ani, care a murit la scurt timp după ce a plecat din unitatea medicală. Reprezentanţii spitalului susţin că pacienta s-a prezentat pentru un control de rutină, iar starea ei de sănătate era bună şi nu impunea internarea.

 

Încercând să explice de ce tânăra de 28 de ani a fost lăsată să plece, iar la scurt timp a fost găsită decedată, managerul şi directorul medical al Maternităţii Ploieşti mai spun că nu au fost identificate semne de îngrijorare cât timp aceasta a fost evaluată.

"Am analizat activitatea medicală şi coroborând cu datele obţinute de la Serviciul de Ambulanţă Prahova am identificat o pacientă din comuna Ariceltii Rahtivani, care s-a prezentat la spital în cursul zilei de ieri, dimineaţa, în vârstă de 28 de ani, însărcinată în 9 luni. Pacienta s-a prezentat la un control de rutină pentru această perioadă a sarcinii (monitorizare), efectuându-se ecografie şi test nonstress, evaluându-se starea mamei şi a fătului, prognosticul de naştere fără să se impună spitalizare continuă. Precizăm că aceste investigaţii au fost efectuate în regim de Spitalizare de Zi. Pe toată durata şederii în spital, pacienta a prezentat o stare generală bună, a colaborat cu personalul medical, fără să acuze nicio altă simptomatologie. Din ceea ce ni s-a adus la cunoştinţă, pacienta a fost monitorizată pe perioada sarcinii, nedeclarând nicio patologie sau afecţiune preexesitentă sarcinii", a comunicat joi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti, într-un mesaj semnat de managerul unităţii, Alexandru Gheorghe, şi directorul medical, Călin Boeru.

Joomla SEF URLs by Artio