Peste 4.500 de candidați au participat la admiterea la liceu, în județul Prahova, dar nu toți pot răsufla ușurați după repartizarea computerizată ale cărei rezultate au fost anunțate miercuri dimineață. Unii dintre ei nu au ocupat loc la clasa a IX-a, deși au au avut medii peste 6.00 sau chiar peste 7.00.

 

Pe locurile disponibile la liceele din Prahova au fost repartizați 4.495 de candidați cu medii între 3,01 (la Liceul Tehnologic "Theodor Diamant" din Boldești-Scăeni) și 10. Cei patru absolvenți cu media maximă au optat pentru clasele de Matematică-Informatică de la Colegiul Național "Ion Luca Caragiale", "Alexandru Ioan Cuza" și "Nichita Stănescu" din Ploiești și de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina.

Alți 148 de candidați care au participat la admitere nu au prins un loc la liceu, în Prahova. Printre aceștia se numără și patru medii peste 7.00. Cea mai mare medie nerepartizată în Prahova este 7,60, a unei absolvente din Surani.

"Bobocii" de liceu din Prahova vor avea și colegi din București, Dâmbovița, Brașov, Buzău, Ilfov, Ialomița. De asemenea, câțiva absolvenți din Olt, Gorj, Dolj și Suceava au fost repartizați pe locuri din Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio