Noua conducerea a Spitalului Județean de Urgență Ploiești a decis să publice meniul zilnic al pacienților internați în unitatea sanitară, în replică la reclamațiile care apar periodic, privind calitatea hranei pregătite pentru bolnavii de aici.

 

Măsura este aplicată începând de vineri, iar pe site-ul spitalului au fost publicate, deja, meniurile din perioada 16-18 octombrie, pe regimuri alimentare, însoțite și de fotografii.

Managerul interimat al SJU Ploiești, dr. Sebastian Toma, a explicat, pentru observatorulph.ro, că, în prezent, marea problemă este asigurarea hranei pentru persoanele suspecte de infectare cu coronavirus, întrucât pentru această categorie de pacienți legislația nu prevede normă de hrană. Asta deși, uneori, persoanele în cauză rămân și câte trei zile sub supraveghere, în izolator, până la primirea rezultatelor.

 „Am propus modificări legislative cu privire la acest aspect și, din proprie inițiativă, medicii au dorit să vină în sprijinul acestor persoane prin cedarea normei de hrană sau prin realizarea de chetă pentru achiziționarea de apă”, a precizat managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, pentru observatorulph.ro.

Foto: sjup.ro

Joomla SEF URLs by Artio