Începând de marți dimineață,în cea mai mare parte a țării revin ninsorile, arată cea mai nouă avertizare meteo, emisă de ANM luni, la prânz.

Informarea este în vigoare de marți, ora 5.00, până miercuri, la ora 14.00. Potrivit meteorologilor, fenomenele se vor manifesta întâi în regiunile sud-vestice, după care vor cuprinde cea mai mare parte a țării.

În Munții Banatului, în Carpații Meridionali, nordul și vestul Olteniei, sudul Banatului, precum și în nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.     

Vântul se va intensifica în zonele montane, la început mai ales în Munții Banatului, apoi îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea, în general, viteze de 65...80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea vizibilității, mai precizează ANM.

Începând din noaptea de marți spre miercuri (22/23 ianuarie) și în cursul zilei de miercuri (23 ianuarie), în regiunile vestice, sudice și sud-estice vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului, se mai arată în textul atenționării emise luni.

Joomla SEF URLs by Artio