ANM a emis, joi, un nou cod galben, valabil în mare parte a țării, până diseară, la ora 22.00, dar și o informare meteo potrivit căreia în toată sunt așteptate, în continuare, ploi și vijelii, până luni dimineață.

Banatil, Crișana, Transilvania, Maramureș, nordul Olteniei și o parte din Moldova și Muntenia, precum și zonele de munte, se află sub cod galben de instabilitate atmosferică până joi, la ora 22.00, potrivit celei mai noi atenționări emise de ANM. În zonele amintite vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-50 l/mp.  

De asemenea, a fost emisă, joi, și o nouă informare meteo, valabilă până luni, la ora 10.00: "Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.  Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor."

Joomla SEF URLs by Artio