Miercuri, începând cu ora 10.00, sirenele din tot județul vor răsuna în cadrul primei acțiuni pentru verificarea sistemelor de alarmare publică din 2019.

Exercițiul, care în mod obișnuit este organizat în prima zi de miercuri a lunii, a fost amânat cu o săptămână în ianuarie, din cauza minivacanței de Anul Nou, care a inclus și ziua de miercuri, 2 ianuarie.

În Prahova, acesta are loc miercuri, 9 ianuarie, începând cu ora 10.00.

"Între orele 10.00 – 11.00, sirenele de alarmare publică vor fi acționate în întreg județul. La nivelul județului Prahova, sunt 315 sirene (87 electronice și 228 electrice), astfel de mijloace, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă, modul de acționare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate", au transmis reprezentanții ISU Prahova.

Aceștia au mai anunțat că, în anul 2018, în județ s-au desfăşurat un număr de 26 exerciţii de verificare a modului de cunoaştere, organizare şi desfăşurare a activităţilor de înştiinţare, prealarmare, avertizare, alarmare şi evacuare în localitățile Gura Vitioarei, Lipănești, Măgurele, Dumbrăvești, Păulești, Gornet Cricov, Iordăcheanu, Plopu, Filipeștii de Pădure, Florești, Filipeștii de Târg, Măgureni, Drajna, Fântânele, Jugureni, Lapoș, Gura Vadului, Gornet, Păcureți, Podenii Noi, Gorgota, Cocorăștii Colț, Drăgănești, Dumbrava, Olari și Mănești.

Conform legislației în vigoare privind organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, semnalele de alarmare a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.

Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

Joomla SEF URLs by Artio