Sărbătoarea de duminică, Boboteaza, va aduna numeroși credincioși în bisericile din Prahova. Printre cele mai aglomerate vor fi, ca în fiecare an, Catedrala "Sf. Ioan" din Ploiești și Mănăstirea Ghighiu, unde Gruparea Mobilă de Jandarmi Ploiești a anunțat că trimite zeci de jandarmi, pentru menținerea ordinii publicii.

Potrivit unie informări transmise de instituție, aproximativ  70 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti vor asigura protecţia participanţilor, ordinea şi liniştea publică, cu ocazia desfăşurării manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului, la cele două lăcașuri de cult.

Sursa citată a menționat că, "pe timpul slujbei de sfinţire a apei, enoriaşii vor fi dispuşi pe platoul din fața Catedralei Sfântul Ioan respectiv interiorul Mănăstirii Ghighiu, iar la terminarea acesteia vor fi îndrumați spre culoarul de acces în zona de distribuire a apei sfințite", iar "pentru a păstra ordinea în jurul recipientelor de agheasmă, se va monta un dispozitiv format din garduri de protecţie, iar accesul enoriaşilor în interior, pentru a lua apă sfinţită, se va face prin culoare special amenajate".

Joomla SEF URLs by Artio