colegiul_medicilor_prahovaZece mii de prahoveni susţin protestul medicilor de familie care nu vor să semneze contractul impus de Casa naţională de Asigurări de Sănătate.

Preşedintele Colegiului Medicilor Prahova, Simona Schnelbach, a declarat că 220 din totalul de 360 de medici de familie care-şi desfăşoară activitatea în Prahova au semnat listele de susţinere a protestului medicilor care sunt decişi să nu semneze contractul cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate. Cei 220 de medici au distribuit tabele pacienţilor care le susţin protestul şi, după o primă evaluare, reiese că aproximativ 10 000 de pacienţi înscrişi pe listele medicilor de familie din Prahova consideră îndreptăţit protestul medicilor.

Simona Schnelbach a mai spus că şi medicii din ambulatoriu sunt solidari cu medicii de familie. Conform propunerilor Casei de Asigurări de Sănătate, dacă medicii de familie nu vor semna contractul – cadru, activitatea lor va fi preluată de cei din ambulatoriu, însă medicii care desfăşoară această activitate spun că nu sunt nici ei de acord cu această prevedere.
Joomla SEF URLs by Artio