28 de percheziții au loc, joi, în București, Prahova și Ilfov, într-un dosar privind sustragerea de obiecte de lux din containerele care erau încărcate în avioane, pentru comercializare.

 

Poliția Română a anunțat, joi, că aproximativ 200 de polițiști pun în aplicare mandatele de percheziție emise în dosarul instrumentat de Serviciul de Poliție Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, în  coordonarea Parchetului Militar București, cauză ce privește săvârșirea infracțiunilor de furt, complicitate la furt, tăinuire și delapidare.

"Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că de la finele anului 2019 și până în prezent, mai multe persoane ar fi  sustras produse de lux - ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice și băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spațiu.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 euro.

Vor fi conduse la audieri mai multe persoane, audieri ce vor avea loc la sediul Secției Regionale de Poliție Transporturi București.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Poliției Transporturi, Direcției Operațiuni Speciale și Serviciului Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și al Serviciilor Acțiuni Speciale și Serviciilor Criminalistice din București și județele limitrofe", precizează IGPR.

Potrivit Libertatea, cauza ar viza inclusiv militari și pompieri, lucru confirmat parțial, pentru sursa citată, de procurorii militari. "Se efectuează percheziții sub coordonarea Parchetului Militar București. Au avut loc 28 de percheziții în București și Ilfov, iar persoanele în cauză urmează să fie aduse la audieri. Având în vedere că dosarul este la noi, printre persoanele vizate se află și militari”, a declarat, pentru sursa citată, Daniela Dediu, purtător de cuvânt al Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

 

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio