Mai multe bilete de tratament pentru pensionari se vor acorda anul acesta. Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un act normativ care vizează modul în care pensionarii vor putea beneficia anul acesta de bilete pentru tratament balnear, prin Casa Națională de Pensii Publice.

În total, autoritățile vor să acorde cele 59.622 de bilete de tratament balnear prin Casa de Pensii, cu o sută mai multe decât anul trecut. Biletele de anul acesta se vor acorda în 19 serii. Durata sejurului de tratament balnear va fi de 16 zile, cu tratament balnear de 12 zile.

De biletele de tratament beneficiază pensionarii sau persoanele care sunt asigurate în sistemul public de pensii și care au trimitere de la medic, relatează România TV. Fiecare din aceste persoane poate beneficia numai de un singur bilet, iar documentele necesare sunt:
-cererea tip de acordare a biletului de tratament;
-copie a actului de identitate;
-talonul de pensie (original ori copie);
-biletul de trimitere - formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original);
-programul de recuperare (copie, cu prezentarea actului original).

Pentru anul 2019, proiectul de lege propus de Ministerul Muncii prevede alocarea unei sume de  335.113 de lei pentru pensionarii care doresc să își trateze anumite afecțiuni în stațiunile balneare din România. Nu toate aceste bilete sunt gratuite, o mare parte fiind compensate, în funcție de legile în vigoare, mai notează sursa citată.

Joomla SEF URLs by Artio