Numărul bolnavilor uciși de gripă în această iarnă a ajuns la 14, cele mai recente trei cazuri tragice fiind înregistrate chiar astăzi. În urma lor, ministrul Sănătăţii a făcut un apel cu privire la imunizare, afirmând că numărul de vaccinări este foarte scăzut.

Gripa răpune tot mai mulți oameni. În vestul ţăriis-au înregistrat doar azi două decese. Vorbim despre o femeie de 81 de ani, care a murit la un spital din Arad, și de un bărbat de 69 de ani, care și-a pierdut viața la un spital din Timiș, informează Digi 24. În jurul prânzului a fost anunțat și decesul unui bărbat din București, mai notează sursa citată, care aminteşte că, astfel, numărul bolnavilor uciși de gripă a ajuns la 14.

Pe aceeaşi temă: 

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat la Digi24 că „situația este foarte gravă în acest moment, avem o săptămână epidemică, numărul cazurilor confirmate a depășit cazurile estimate”. În ceea ce privește prevenția, Pintea afirmat că „vaccinarea este cea mai sigură cale, evitarea locurilor aglomerate, prezentarea la doctorul de familie sau la urgențe la cele mai mici simptome”. Sorina Pintea mai spus că „rata de vaccinare este foarte mică, semn că nu se dorește asta”.

Joomla SEF URLs by Artio