Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, critică fenomenul de amploare înregistrat în România, al meditațiilor, și readuce în discuție, în acest context, ideea ca programele tip after-school să fie asigurate în sistem public, iar părinții să nu mai fie nevoiți să achite taxe.

"After-school-ul încercăm să îl asigurăm public. Salariul mic la cadrul didactic l-a determinat să încerce să mai facă ceva ca să supravieţuiască. (...)Cred că trebuie să facem o clarificare legislativă, pentru că, într-adevăr, este o chestiune care nu are nicio legătură cel puţin cu etica meseriei. Pentru că eşti profesor pentru învăţământul primar sau învăţător patru ore şi apoi primeşti la after-school-ul pe care tu îl dezvolţi, tot în şcoală şi încasezi bani de la părinţi. Va trebui să găsim o soluţie. Este un fenomen de masă, aşa cum un fenomen de masă a început să fie şi acela care este tot o chestiune de etică: nu poţi să îţi chemi copilul acasă la o meditaţie particulară dacă tu îl ai elev la clasă", a declarat ministrul Educației, la Realitatea TV.

Aceasta s-a referit la after-school-uri și acum câteva zile, în cadrul unei interviu acordat pentru Adevărul, și prezenta acest program drept o necesitate. "Și în acordul pe care l-am încheiat cu sindicatele, lucrul acesta este specificat. Există un angajament al Guvernului, dar şi al autorităţilor locale să construiască nişte cantine destinate acestui program, pentru că nu poţi să-l ţii pe copil la şcoală dacă nu poţi să-i dai şi o masă caldă la prânz. Ar fi foarte util pentru că elevul ar rămâne după ore ca să facă o pregătire suplimentară. Eventual poate să-şi facă lecţiile sub o supraveghere corespunzătoare - cu profesorul, fără îndoială. Sunt multe localităţi în care funcţionează acest after-school", spune, atunci, ministrul.

Joomla SEF URLs by Artio