Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a venit, vineri dimineață, la Ploiești, pentru o vizită la două dintre rafinăriile din municipiu. Verificările au avut loc în contextul în care reclamațiile privind poluarea din Ploiești sunt tot mai dese, iar orașul a trecut, chiar zilele trecute, printr-un nou episod.

"Vreau să mă conving, personal, că sunt luate absolut toate măsurile posibile pentru a reduce la minim impactul asupra mediului și pentru a nu afecta sănătatea ploieștenilor. În plus, am cerut măsuri suplimentare pentru informarea constantă a cetățenilor", a anunțat Grațiela Gavrilescu, cu prilejul vizitei la Petrotel-Lukoil.

A urmat o a doua oprire, la o altă rafinărie din municipiu. "Am mers azi și la Vega, pentru a discuta personal cu conducerea rafinăriei și pentru a verifica modul în care decurge controlul inițiat de Garda Naţională de Mediu, în urma sesizărilor și tendințelor de creștere înregistrate aseară", a mai declarat ministrul.

Grațiela Gavrilescu a taxat și mizeria găsită în mai multe zone din Ploiești. "Vineri, 5 aprilie, anul de grație 2019. Așa arată câteva zone din municipiul Ploiești. Este INADMISIBIL! O bătaie de joc la adresa ploieștenilor și o dovadă clară de incompetență crasă! Drept urmare, am mers direct la sediul firmei Rosal și i-am informat că dumnealor, împreună cu Primăria Ploiești, au încălcat termenele impuse prin controlul de acum 3 săptămâni. În aceste condiții, am dispus un nou control al Gărzii Naționale de Mediu care va impune cele mai drastice măsuri permise de lege. Noul termen pentru ecologizarea acestor zone este sfârșitul săptămânii viitoare!" a comentat ministrul, pe Facebook, unde a publicat și imagini cu munții de gunoaie de pe domeniul public.

Joomla SEF URLs by Artio