Ministerul Mediului a transmis un punct de vedere, cu privire la incendiul declanșat acum aproape 48 de ore, la un depozit de mase plastice din Ploiești. Ministrul de resort, Grațiela Gabrilescu, a solicitat ”aplicarea drastică și cu celeritate a măsurilor impuse de lege”, ceea ce poate merge până la  sesizarea organelor de cercetare penală.

 

Ministerul Mediului, a anunțat că, prin structurile sale teritoriale, realizează continuu măsurători la sol, în perimetrul incendiului, încă de duminică. "Până acum, pentru ziua de ieri nu au existat riscuri pentru sănătatea populației. Condițiile meteo s-au schimbat, însă, începând de azi-dimineață, dispersia fiind îngreunată. Oricum, ca măsură preventivă comisarii Gărzii de Mediu Prahova au recomandat locuitorilor din zonă să închidă ferestrele și să nu părăsească locuințele. Am solicitat și sprijinul colegilor de la Institutul Național de Cercetări Aerospațiale, care au deplasat aero-laboratorul pentru determinări amănunțite. Imediat ce vom avea rezultatele, le vom pune la dispoziția celor interesați. Vestea bună este că, potrivit ANM, condițiile meteo în perioada ce urmează vor fi favorabile atenuării și eliminării norului de fum", se arată în informarea transmisă, luni seară, de instituția amintită.

În același timp, reprezentanții Ministerului au anunțat că, din dispoziția ministrului Grațiela Gavrilescu, "comisarii GNM derulează, în paralel cu acțiunile de monitorizare, o anchetă cu privire la modul în care deșeurile din plastic care ard au ajuns în acel perimetru, având în vedere că nu există nicio autorizație în acest sens emisă de vreo autoritate de mediu".

Autoritățile centrale subliniază, în informarea amintită, că "o astfel de faptă se sancționează cu amendă și sistarea activității, dar și cu sesizarea organelor de cercetare penală", iar ministrul Grațiela Gavrilescu chiar a solicitat ”aplicarea drastică și cu celeritate a măsurilor impuse de lege”.

Peste 100 de pompieri au intervenit, până acum, pentru stingerea incendiului din Mimiu. Vedeți AICI care era situația marți dimineață.

Foto: Ministerul Mediului (Facebook)

Joomla SEF URLs by Artio