Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, luni, că va propune retragerea acreditării pentru Spitalul Județean de urgență din Ploiești, după dezastrul găsit aici cu prilejul controlului inopinat efectuat în noaptea de vineri spre sâmbătă  (VEZI DETALII). Aceeași măsură a fost propusă și în cazul spitalului din Târgu Jiu, verificat tot în cursul săptămânii trecute.

Prezent, luni, la conferința "Gravele probleme din sănătate. Cât de bolnav este sistemul", ministrul a anunțat, potrivit Agerpres, că va propune retragerea acreditării pentru spitalele verificate săptămâna trecută, deci și pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde a ajuns în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un control inopinat.

"Este apanajul Agenţiei pentru Managementul Calităţii în Sănătate. Voi face o informare către agenţie vizavi de neregularităţile pe care le-am constat vizitând spitalul, o parte din secţiile spitalului, şi sunt convinsă că vor lua măsurile care se impun referitor la anumiţi indicatori care posibil în momentul evaluării să fie conformi, nu mai sunt. Ministrul Sănătăţii nu poate să ceară imperativ, poate să propună. Asta am să fac", a afirmat Sorina Pintea, potrivit sursei citate.

Pintea a explicat că acest lucru înseamnă un nou proces de acreditare pentru cele două spitale.

Nereguli au fost depistate și la Brașov, unde Spitalul Județean a fost sancționat cu 20.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate amenzi de 10.000 de lei pentru medicii şi asistenţii din unitatea medicală.

"Nu a fost un exerciţiu de imagine şi nu va fi pentru că voi face în continuare acest lucru. Pur şi simplu m-am săturat să fie arătate cu degetul doar autorităţile, pentru că până la urmă fiecare dintre noi suntem parte a acestui sistem. Sistemul nu este ceva abstract la care ne uităm şi spunem că nu merge, suntem noi, fiecare. (...) Nici următoarele incursiuni nu vor fi un exerciţiu de imagine, pentru că încă am unele semnale negative din anumite zone", a arătat Pintea, citată de Agerpres.

Ea a spus că în timpul controalelor a întâlnit "blazare" şi faptul că este "bine şi aşa".

Ministrul a precizat că ar "merge spre a sancţiona" furnizorii care nu oferă serviciile medicale la care s-au angajat și că vor mai primi finanțare pentru aparatură unitățile în care are cine să utilizeze dotările, "pentru că ştiţi foarte bine că încă există aparatură în cutii în spitale".

După controlul din weekend, președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a spus că vinovații trebuie "să plătească cu funcția"(VEZI DETALII). Încă de la momentul verificărilor, Sorina Pintea a cerut demiterea directorului de îngrijiri medicale al SJU Ploiești și un control amănunțit al DSP Prahova (VEZI DETALII). 

Foto: stiripesurse.ro

Joomla SEF URLs by Artio