Ancheta derulată în cazul falsului chirurg italian care a operat la București scoate la iveală situații la fel de șocante ca faptele escrocului. Chiar ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a explicat cum a obținut individul codul de parafă de la DSP. Potrivit oficialului din MS, funcționara care a eliberat codul ar fi explicat că a făcut-o... din milă!

Ministrul Sorina Pintea a explicat miercuri, la Europa FM, cum a obținut falsul chirurg italian documente de la DSP. "Știți care a fost replica funcționarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă – așa a răspuns! N-am înțeles de cine i-a fost milă și cine i-a indus această milă. Cu siguranță este vorba și de corupție aici. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operație, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ…", a declarat Sorina Pintea. Aceasta consideră că instituțiile statului sunt primele responsabile pentru cele întâmplate. "Un funcționar a eliberat un document care, teoretic, trebuia să fie ultimul dintr-un lanț. Probabil că cei care au văzut acel document s-au gândit că are în spate altceva. S-au gândit prost. Am început cu instituțiile statului – o direcție de sănătate … un funcționar care a greșit, apoi instituțiile private care au privit superficial – și privesc în continuare superficial unele aspecte … și aici nu mă refer la toate instituțiile private, că sunt și oameni serioși pe lumea asta", a mai declarat Pintea, pentru sursa citată.

Potrivit ministrului, un medic trebuie să depună actele referitoare la studii, să obțină avizul de la Colegiul medicilor și abia apoi codul de parafă de la DSP, aceasta fiind ultima etapă. Falsul chirurg ar fi trecut întâi pe la Direcția de Sănătate Public și două luni mai târziu ar fi depus acte privitoare la studii, iar pe la Colegiul Medicilor nu a trecut niciodată. Acesta a reușit, în schimb, în mod surprinzător, să încheie o asigurare de malpraxis. "Nu pot să spun numele instituției unde a făcut această poliță.  Deci el a obținut codul de parafă fals pe 23 martie, a semnat un contract în 12 ianuarie, cu o clinică privată, și a obținut în februarie o poliță de malpraxis", a dezvăluit Sorina Pintea.

Falsul chirurg a fost prins miercuri dimineață, în timp ce încerca să iasă din țară pe la Curtici (VEZI DETALII).

Foto: libertatea.ro

Joomla SEF URLs by Artio