Constructorul sectorului Râșnov - Cristian al autostrăzii Comarnic - Brașov a trecut, zilele acestea, la etapa turnării primului strat de asfalt pe singurul tronson în lucru al drumului.

 

Vineri a început turnarea primului strat de asfalt între Râșnov și Cristian, a anunțat Direcția Regională Drumuri și Poduri Brașov. Imagini din timpul lucrărilor au fost publicate AICI.

Pe acest tronson se lucrează din luna mai, iar lotul Râșnov - Cristian ar trebui să fie gata în aprilie 2020.

Sectorul, singurul în lucru din A3 Comarnic - Brașov, are o lungime de 6,3 kilometri, fiind realizat de Asocierea Alpenside – Specialist Consulting, în baza unui contract de 118 milioane de lei, fără TVA. În același contract intră și construirea drumului de legătură, de 3,7 kilometri, care va avea patru benci și sensuri despărțite cu separator median.

În ceea ce privește restul autostrăzii, încă este așteptat un anunț oficial al autorităților centrale, după ce ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a tot declarat că se pregătește încheierea unei înțelegeri, cu o asociere de firme din China și Turcia, pentru realizarea drumului în parteneriat public - privat (VEZI DETALII).

Autostrada București - Brașov este unul dintre proiectele majore de investiții așteptate de ani buni de investitorii români și străini. Cei care și-au făcut curaj să se dezvolte în sudul și, în special, în sud-estul țării, inclusiv companiile prezente în Prahova, au tot sperat ca autostrada care asigură legătura cu Ardealul și ieșirea spre vestul Europei să se transforme, dintr-un proiect amânat la nesfârșit, în realitate. În decurs de 15 ani, autoritățile au eșuat în trei tentative de concesiune/PPP-uri, variantă care părea abandonată, din nou, conform planurilor anunțate de premier în luna iulie.

În Ploiești și în împrejurimi sunt numeroase companii care se bazează pe această investiție. Printre acestea nu numără și Ploiesti West Park, cel mai mare parc de business privat din sud-estul Europei, care adună 50 de companii multinaționale importante, însemnând mii de locuri de muncă.

Joomla SEF URLs by Artio